Veelgestelde vragen

Over welke afstand kan je met een walkie talkie communiceren ?

Het zendvermogen en de omstandigheden of omgeving bepalen het bereik. Hoe groter het vermogen, en hoe minder weerstand een signaal ondervindt, hoe groter het bereik. In ideale omstandigheden kan een portofoon op 4 Watt in theorie tot 3 km zenden. In een stad kan dit bereik echter al snel terugvallen naar 500 meter.

Wat is een repeater ?

Als een gewone porto het nodige bereik niet meer haalt kan er een repeater worden ingeschakeld. Dit toestel versterkt het signaal en zorgt zo voor een groter bereik.

Welk accessoire kies ik ?

Het standaard meegeleverde accessoire is een speaker/mic maar soms is het aangewezen om een aangepast accessoire te kiezen. In luidruchtige omgeving of als er discretie vereist is kan je een oorbeugel/mic of in-ear/mic vragen. In extreme omstandigheden ( front stage ) zijn er ook headsets beschikbaar. Deze schermen niet alleen het omgevingsgeluid af maar hebben ook een speciale microfoon om in luidruchtige omstandigheden toch nog een gesprek te kunnen voeren.

Hoeveel laders en reservebatterijen heb ik nodig ?

Met de helft aan laders en reservebatterijen heb je meer dan voldoende om continue te werken. Een batterij past immers ook zonder toestel in de lader en is in een uurtje terug volgeladen. 

Hoe lang gaat een batterij mee ?

Een li-ion batterij gaat gemiddeld 10 uren mee. Een toestel verbruikt het meeste tijdens het zenden. Als een gebruiker veel praat ( zendt ) zal zijn batterij dus sneller leeg zijn. Als iemand alleen maar luistert kan een batterij tot 2 dagen meegaan.